انجمن علمی علوم سیاسی

هم‌اندیشی و هم‌افزایی دانش پژوهان علوم سیاسی

بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

  • معرفی اجمالی

«بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی» در سال ۱۳۸۲ با هدف تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، بازنگری در تاریخ سده پیشین و با انگیزه‌ ارتقای سطح دانش و بینش عمومی توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید حمید روحانی آغاز به کار کرد. تأسیس این بنیاد در راستای آرمان‌های حضرت امام خمینی(س) می‌باشد که همواره به نگارش تاریخ انقلاب اسلامی به صورت واقعی و به دور از هر گونه غرض‌ورزی، اعمال نظر و تحریفگری اهتمام ویژه داشتند و نیز به بازنگری تاریخ سده پیشین ـ از آن رو که تاریخ آن غالبا همراه با تحریف و دروغ به رشته‌ نگارش کشیده شده است ـ تأکید می‌ورزیدند. امام در سال ۱۳۵۱ در نجف اشرف خطاب به سید حمید روحانی هشدار دادند که «تاریخ در گذشته مع‌الأسف غالبا به دست دشمن نوشته شده است، امید است که نگذارید تاریخ این نهضت را نیز دشمن بنویسد.»

 

  • ماموریت ما

در همین راستا، «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» با رهنمودهای حضرت امام خمینی(س) و با همت و زحمت توانفرسای حجت‌الاسلام دکتر سید حمید روحانی برای تدوین تاریخ انقلاب اسلامی و بازنگری در تاریخ سده پیشین تأسیس شد و توانست جلد دوم و سوم کتاب «نهضت امام خمینی(س)» را در راستای تدوین تاریخ انقلاب اسلامی به رشته تحریر درآورد، همچنین در ماهنامه ۱۵خرداد نقد و بررسی گسترده‌ای را در راه بازنگری تاریخ سیاسی معاصر دنبال کند و با تحریفگری‌ها و وارونه‌نویسی‌ها به رویارویی بپردازد.

 

  • اهداف ما

اکنون نیز «بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی» به رغم سنگ‌اندازی‌ها و کارشکنی‌های مرموزانه دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی، با یاری خداوند متعال و توجهات حضرت بقیه‌الله «ارواحنا لمقدمه الفداه» رسالت مقدس خود را در راه پاسداری از آرمان‌های امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی با گام‌های استوار دنبال می‌کند و در راه تحقق اهداف زیر می‌کوشد:

  1. تدوین تاریخ انقلاب اسلامی.
  2. تدوین دائره‌المعارف و دانشنامه انقلاب اسلامی.
  3. بازنگری علمی و ریشه‌ای در زمینه تاریخ سده پیشین.
  4. گردآوری اسناد و مدارک و خاطرات تاریخی در راستای تاریخ انقلاب اسلامی و تاریخ سده معاصر.
  5. تأسیس کتابخانه تخصصی به منظور گردآوری کتاب‌های تاریخی دوران معاصر و انقلاب اسلامی برای بهره‌برداری محققان، مورخان و پژوهشگران.
  6. ایجاد زمینه برای آموزش پژوهشگران و محققان در راستای تدوین تاریخ.

منبع: بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی