انجمن علمی علوم سیاسی

(هم‌اندیشی و هم‌افزایی طلاب علوم سیاسی اسلامی)

معرفی کتاب / فدائیان اسلام / تاریخ، عملکرد، اندیشه

مشخصات

تألیف: شهید سید مجتبی میرلوحی(معرف به نواب صفوی)
به کوشش مقدمه و توضیحات: سیدهادی خسروشاهی
ناشر: اطلاعات
تعداد صفحات نسخۀ چاپی: 332
تعداد صفحات نسخۀ الکترونیک: 280
قطع: وزیری
اولین چاپ: 1375

دانلود کتاب / 280 صفحه / حجم2MB / فرمتPDF

توضیحات

این کتاب از دو مقدمه و دو بخش «خاطرات یا تاریخ پیدایش فدائیان اسلام» و «جامعه و حکومت اسلامی» تشکیل شده است. پس از مقدمه سید هادی خسروشاهی، محمدمهدی عبدخدایی، تنها بازمانده هسته مرکزی فدائیان اسلام، نامه ‏ای درباره چگونگی تحریر و چاپ تاریخ و فدائیان اسلام و خاطرات شهید نواب صفوی نوشته است.

پس از این مقدمه ها، «تاریخ پیدایش [و فعالیت های] فدائیان اسلام»، «مسأله فلسطین، تشکیل مجمع مسلمانان مجاهد و مسأله انتخابات و هژیر»، «رزم ‏آرا، جبهه ملی و فدائیان اسلام» و «حکومت نظامی، قتل دکتر زنگنه، ملی شدن صنعت نفت» و «توضیحات و اسناد» محتوای بخش اول کتاب هستند که به قلم شهید نواب صفوی و تقریر شهید سید محمد واحدی منتشر شدند.

خسروشاهی در پایان این بخش، توضیحاتی برای تبیین بهتر وقایع تاریخی نوشته است و اسنادی از ساواک و همچنین اسناد تاریخی درباره فدائیان اسلام و شهید نواب صفوی را به این بخش افزوده است.

بخش دوم کتاب هم دیدگاه شهید نواب صفوی و فدائیان اسلام درباره جامعه و حکومت اسلامی است که به قلم شهید نواب صفوی نگاشته است. این بخش از کتاب، پیش از این، تحت عنوان «اعلامیه فدائیان اسلام» در تاریخ ۱۳۲۹ و سپس ۱۳۳۲ از طرف فدائیان اسلام چاپ و منتشر شد.

این کتاب به عنوان یک منبع دست اول برای آشنایی با اندیشه ‏ها و دیدگاه‏ های شهید نواب صفوی و فدائیان اسلام و نقش آنان در تاریخ معاصر ایران است که در آن شرح مختصری از مبارزات تاریخی جوانان متدین این مرز و بوم آمده است.

خسروشاهی در مقدمه این کتاب ارزشمند، ماجرای نگارش بخش اول این کتاب و سلسله مقالات را از سوی شهید نواب صفوی بدین صورت تعریف می‏کند که شخصی به نام «حائری نیا» در مجله «خواندنی ها»، سلسله مقالاتی را با انگیزه‎ های سیاسی خاص، تحت عنوان «کودتایی که رهبر آن کشته شد!» در آن مجله منتشر ساخت که علاوه بر محتوای کاملاً ساختگی و دور از حقیقت، هدف از نشر آنها هم متهم ساختن «فدائیان اسلام» و ایجاد تردید در اصالت اسلامی این حرکت بود و لذا شهید نواب صفوی، همان وقت توضیحاتی درباره این حرکت، نوشت و منتشر ساخت و به تکذیب اباطیل این نویسنده پرداخت.

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی